פסטה ברוטב חצילים ועגבניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
החציל מסייע רבות לשמירה על הבריאות והוא טוב למגוון מצבי בריאות כגון: הורדת כולסטרול, עשוי לסייע במניעת שבץ, עשיר בסיבים - טוב לעצירות ולהרזיה בריאה, מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה, טוב למצבי אנמיה, אנטי סרטני, מסייע בהקלה על דלקות פרקים ועוד..

רכיבים:
200 גרם פסטה קצרה‏ מחיטת דורום
‏1 וחצי כוסות רוטב עגבניות‏
‏4 שיני שום כתושות‏
‏2 כפות צלפים שטופים וקצוצים גס‏
קורט פתיתי פלפל אדום חריף
‏2 כפיות אורגנו מיובש או 4 כפות ריחן טרי קצוץ‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה מאוד ( 220 מעלות ) דוקרים את קליפת החצילים במזלג במקומות אחדים ומניחים בתבנית צלייה. אופים בתנור במשך כ- 40 דקות, עד ‏שהחצילים רכים אך עדיין שומרים על צורתם. הופכים את החצילים מדי פעם. מצננים. חוצים את החצילים, מוציאים את ‏בשרם מתוך הקליפה וקוצצים. שמים את בשר החצילים במסננת ומשהים להגרת המיצים המרים. ‏‏מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה. בינתיים, מחממים את רוטב העגבניות במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את החצילים ואת כל שאר החומרים ‏ומחממים היטב. מתבלים לפי הטעם. אם הרוטב חמוץ מדי, מוסיפים קורט סוכר. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ‏ומוסיפים לרוטב. מערבבים בתנועות הקפצה. מגישים מיד.