פיצה טופו וקמח מלא - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
פיצה לא חייבת להיות מאכל לא בריא! החליפו את הבצק הלבן בבצק מקמח מלא, את הגבינה הצהובה בטופו, הוסיפו הרבה ירקות - ויש לכם מאכל בריאות שטעים לחיך! השילוב של חיטה מלאה, טופו וירקות יוצר מנה עשירה בחלבון, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים. מנה זו מומלצת למצבי בריאות רבים כגון: חיזוק מערכת חיסון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, עצירות, ניקוי רעלים ועוד.

רכיבים:

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח מלא
1 גביע אשל
3 כפיות שמן
4\1 כוס מים חמים
מעט מלח

חומרים לרוטב:
1 קופסא בינונית של רסק עגבניות
2 שיני שום קצוץ
1 כפית אורגנו
1 כפית זעתר
מעט פלפל שחור
200 גרם טופו מגורד
100 גרם טופונז (מיונז עשוי מטופו)

אופן ההכנה:
ללוש את הבצק, לרדד בתבנית ולאפות כ-10 דקות בחום של 150 מעלות.
למרוח את הרוטב על הבצק ועליו לצקת את הגבינה(טופו+ טופונז).
לאפות בתנור את הכל 6 דקות נוספות.