עמילן | מילון מונחים

 

עמילן הינו הצורה בה פחמימות מאוחסנות בצמחים רבים. העמילן הינו רב סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז (סוכר). העמילן מהווה מרכיב עיקרי בתזונה. העמילן מתעכל באמצעות אנזים אמילאז ופירוקו מתחיל כבר בלעיסתו בחלל הפה. כמו כן משתמשים בו בתעשיית המזון לעיבוי רטבים, בעיקר בעמילן תירס. משתמשים בעמילן גם לייצור דבק, נייר וטקסטיל. העמילן נמצא בפירות, זרעים ובפקעות של צמחים. בתעשיית המזון מפיקים עמילן בעיקר מתירס, תפוחי אדמה, חיטה ואורז.


לילך נהרי-נטורופתית מומחית