ספגטי בנוסח סיראקוז - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
בקניית פסטה יש לשים לב כי היא מכילה רק חיטת דורום. פסטה זו היא מקור נפלא לפחמימה מורכבת, ובניגוד למיתוס, אינה משמינה. כמו כן היא עשירה בסיבים היכלים לסייע במצבי עצירות ובעיות עיכול שונות. הפסטה טובה לסובלים מסוכרת סוג 2, טובה להרזיה בריאה ועוד..
רכיבים:
4 כוסות מרק צח מירקות
כוס שעועית שהושרתה במים למשך הלילה
כוס בצל קצוץ
כוס עגבניות קצוצות
כף זנגביל טרי מגורר
2 כפיות כוסברה טחונה
כפית שום כתוש
רבע כפית כמון טחון
כפית מיץ לימון ליים
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל הולך נהדר עם רטטו
אופן ההכנה:
שמים את המרק ואת השעועית בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעה, רק עד שהשעועית מתרככת. מסננים. שומרים 1 כוס מנוזלי הבישול. שמים את השעועית ואת נוזלי הבישול בסיר נקי. מוסיפים בצל, עגבניות, זנגביל, כוסברה, שום וכמון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מטפטפים למעלה מיץ ליים, זורים פטרוזיליה ומגישים.