סלק בניחוח אקזוטי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הג'ינג'ר או הזנגביל הוא אחד התבלינים הבריאים ביותר. הוא טוב במיוחד למצבים כגון: בחילות, הרפיית שרירים, אנטי דלקתי חזק, מחטא - טוב לדלקות גרון, שיעול, התקררות, מצויין נגד זיהומים, משפר אנרגיה, טוב לעצירות ובעיות עיכול אחרות..

רכיבים:
4 סלקים בינוניים (כ500 גרם)‏
‏400 גרם גזר‏
‏2 כפות זנגביל טרי, מגורר
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס חומץ תפוחים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מס (אם יש)‏

אופן ההכנה:
מנקים היטב את הסלקים וחתכים את הגבעולים. מבשלים במים רותחים במשך ‏כ 40 דקות, עד שיתררכו. שופכים את המים הרותחים ומכסים את הסלקים ‏במים קרים, כדי לזרז את הצינון. כשהסלקים מצטננים כך שאפשר לגעת בהם, ‏מסירים את הקליפה במשיכה. חותכים את הסלקים לחצאים או לרבעים ופורסים. ‏מקרצפים את קליפות הגזרים ופורסים לחתיכות בגודל דומה לאלה של הסלק. ‏מאדים או מבשלים במי מלח רותחים במשך 5 דקות, עד שיתרככו. מסננים. ‏שמים את הזנגביל בסיר בינוני ומוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, חומץ, קליפת תפוז, ‏קינמון ומס. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט. ‏מוסיפים לסיר את הסלק ואת הגזר ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.