סלק בניחוח אקזוטי - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
הג'ינג'ר או הזנגביל הוא אחד התבלינים הבריאים ביותר. הוא טוב במיוחד למצבים כגון: בחילות, הרפיית שרירים, אנטי דלקתי חזק, מחטא - טוב לדלקות גרון, שיעול, התקררות, מצויין נגד זיהומים, משפר אנרגיה, טוב לעצירות ובעיות עיכול אחרות..
רכיבים:
4 סלקים בינוניים (כ500 גרם)
400 גרם גזר
2 כפות זנגביל טרי, מגורר
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס חומץ תפוחים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מס (אם יש)
אופן ההכנה:
מנקים היטב את הסלקים וחתכים את הגבעולים. מבשלים במים רותחים במשך כ 40 דקות, עד שיתררכו. שופכים את המים הרותחים ומכסים את הסלקים במים קרים, כדי לזרז את הצינון. כשהסלקים מצטננים כך שאפשר לגעת בהם, מסירים את הקליפה במשיכה. חותכים את הסלקים לחצאים או לרבעים ופורסים. מקרצפים את קליפות הגזרים ופורסים לחתיכות בגודל דומה לאלה של הסלק. מאדים או מבשלים במי מלח רותחים במשך 5 דקות, עד שיתרככו. מסננים. שמים את הזנגביל בסיר בינוני ומוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, חומץ, קליפת תפוז, קינמון ומס. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים לסיר את הסלק ואת הגזר ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.