סלמון טריאקי - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
דג סלמון פראי הגדל במים עמוקים בים הצפוני מכיל כמויות גבוהות של אומגה 3. אומגה שלוש היא חומצת שומן חיונית לגוף והיא מסייעת לשמירה על הבריאות. אומגה 3 טובה למצבי בריאת כגון: לחץ דם גבוה, סוכרת 2, מחלת לב, טרשת נפוצה ועוד.
רכיבים:
1 כוס סקה (יין אורז יפני)
חצי כוס רוטב סויה תמרי
1 כפית שורש גי'נג'ר מגורד טרי
2 שיני שום כתושות
כפית סוכר חום כהה
חצי קילו פילה סלמון חתוך לארבעה חתיכות
אופן ההכנה:
מכינים את המרינדה על ידי ערבוב כל החומרים. שומרים רבע כוס בצד ואת השאר שמים עם חתיכות הדג בשקית קוקי בתוך המקרר ל 1-3 שעות. הופכים את השקית מידי פעם. מוציאים את חתיכות הדג מהשקית וצולים על מחבת בחום גבוה מספר דקות בכל צד יחד עם המרינדה ששמרנו בצד.