סלט שעועית איטלקי ‏ - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הבצל והשום נחשבים כאנטיביויקה של הטבע. הם מכילים רכיבים נוגדי חימצון ורכיבים אנטי בקטיראליים חזקים ובכך מסייעים לחיזוק חיסוני, מניעת שפעת והתקררות, טובים לטיפול בדלקת גרון, נזלת, שיעול ועוד..

רכיבים:
500 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
בצל גדול קצוץ
‏3 שיני שום קצוצות גס‏
‏8 כוסות מים‏
עלה דפנה
‏2 שיני שום כתושות‏
חצי כוס חומץ יין אדום
בצל פרוס דק
‏2 כפות מיץ לימון‏
כף חומץ בלסמי
כפית חרדל דיז'ון
פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
רבע כוס ריחן קצוץ או פטרוזיליה קצוצה ‏
כפית מרווה טריה קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בחורף מגישים את הסלט בעודו פושר: בקיץ מקררים לפני ההגשה. מנה עיקרית ‏טעימה. מסננים את השעועית ממי השרייה ומעבירים לסיר. מוסיפים בצל, שום קצוץ, מים ‏ועלה דפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה. ‏מוסיפים מלח לפי הטעם ושן שום מעוכה. מכסים שוב, ומבשלים במשך 30 דקות ‏נוספות, עד שהשעועית מתרככת. מסננים. מעבירים את השעועית לקערה גדולה. ‏שומרים את נוזלי הבישול. ‏בנתיים, מערבבים 1- כף חומץ יין אדום ו- 1 כוס מים בקערה. מוסיפים את הבצל ‏הפרוס, ושורים למשך 30 דקות. מסננים. ‏מערבבים יחד מיץ לימון, חומץ יין, חומץ בלסמי, שן שום מעוכה, חרדל ו- ¾ כוס ‏ממי הבישול. יוצקים על השעועית, ומוסיפים בצל, פלפל, עשבי תיבול ומלח ופלפל ‏לפי הטעם. מערבבים בתנועות הקפצה. מגישים פושר או מקורר.