סלט רוסי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הסלק מוכר למגוון מצבים כגון: הפחתת לחץ דם גבוה, אנמיה , מסייע לעצירות, ניקוי רעלים מהכבד, מוריד כולסטרול, מנקה עורקי דם, אנטי סרטני, נוגד דלקת חזק , טוב לבריאות המוח, עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון

רכיבים:
500 גרם סלקים קטנים מקורצפים היטב‏
‏700 גרם תפוחי אדמה קטנים מקורצפים היטב‏
מלפפון קטן קלוף
‏6 בצלים ירוקים קצוצים דק‏
חצי כפית אבקת חרדל
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
‏2 כפות חומץ יין אדום
כוס יוגורט 0% שומן‏
‏2 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה:
סלט תפודים וסלק ברוטב חמצמץ. מגישים עם לחם כפרי כהה כארוחת צהריים משביעה. ‏מנקים היטב את הסלקים ומסירים את העלים. שמים את הסלקים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ‏את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ- 40 דקות, עד שיתרככו. מסננים ומכסים במי ברז. כשהסלקים מצטננים מעט, ‏מסירים את הקליפות. מניחים את הסלקים בצד. ‏בינתיים, שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומוסיפים מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10-12 ‏דקות, רק עד שהתפודים יתרככו. מסננים ומעבירים את התפודים לקערת מי קרח, כדי להפסיק את הבישול. משהים עד ‏שיצטננו ומסננים שוב. חותכים את המלפפון, את התפודים ואת הסלק לקוביות קטנות בגודל אחיד. שמים את הירקות ‏החתוכים בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל הירוק. טורפים יחד חרדל, סוכר, מלח, פלפל וחומץ. בוחשים פנימה את ‏היוגורט. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה. זורים למעלה שמיר קצוץ.