סלט פירות אינדונזי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
סלט פירות זה מתוק-פקנטי. הפלפל החריף ועלי הנענע נותנים לסלט את טעמו האינדונזי המיוחד. הפלפל החריף הינו צמח מרפא בעל סגולות רפואיות. הוא בעל פעילות אנטי דלקתית, מזרימה דם ומשככת כאבים. הוא מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: דלקות פרקים, עייפות, חולשה, דיכאון, התקררות, הצטננות, חיזוק מערכת חיסון ועוד.

רכיבים:
כוס סוכר חום
3 כוסות מים
2 כפות פתית פלפלון אדום חריף
3 כפות מיץ לימון טרי
3 תפוזים גדולים - רק הפלחים ללא הקרומים
2 אשכוליות גדולות - רק הפלחים ללא הקרומים
2 מנגו מוצקים, קולפים ופרוסים
אננס בינוני, קלוף וחתוך
כף ריחן טרי קצוץ
2 כפות נענע טריה, קצוצה

אופן ההכנה:
מין לפתן פירות בטעם מתוק חריף. הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים.
מרתיחים בסיר סוכר ומים במשך 5 דקות.
מוסיפים פתיתי פלפלון ומיץ לימון.
מצננים את הסירופ במשך 15-20 דקות.
שמים את כל הפירות החתוכים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים עליהם את הסירופ.
משהים עד שהסירופ יתקרר.
לפני ההגשה מוסיפים ריחן ונענע.