סלט מלון ואשכוליות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
המלון הוא פרי דל קלוריות, עשיר בסיבים תזונתיים, בטא קרוטן, אשלגן וקרטנואידים. האשכולית נמנית ממשפחת ההדרים והיא עשירה בויטמין C ואשלגן. השילוב של המלון עם האשכולית הוא שילוב מצוי במצבי בריאות כגון: חיזוק מערכת החיסון, מניעת סרטן, הורדת לחץ דם, סינוסיטיס, שעול וליחה, הצטננות, ניקוי רעלים ועוד.

רכיבים:
מלון צהוב בשל
חצי מלון ירוק קטן
אשכולית
12 עלי נענע יפים
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס יין לבן חצי יבש

אופן ההכנה:
לצירוף של מלון, אשכוליות ונענע טעם מרענן להפליא. יש לבחור במלונים בשלים אך מוצקים. שימו לב לשילוב בין שני זני מלונים בעלי צבעים שונים. הסלט יפה במיוחד כשמגישים אותו בקעריות שחורות. חוצים את המלון הצהוב ומוציאים את הגרעינים משני סוגי המלונים. קורצים כדורים מבשר המלונים בעזרת כפית כדורית (או קולפים וחותכים לקוביות קטנות) מעבירים לקערת ערבוב. קולפים את האשכוליות מסביב בסכין חדה ומפרידים את הפלחים מהקרומים השקופים. משחררים את הפלחים ומסלקים את החרצנים. מוסיפים את פלחי האשכולית לקערת המלונים, יחד עם 4 עלי הנענע, פלפל שחור ויין. מערבבים בזהירות, מכסים ביריעת פלסטיק, ומקררים במשך שעה. מחלקים את הסלט בין 4 קעריות הגשה. יוצקים את הנוזלים על הפירות, ומעטרים כל מנה ב-2 עלי נענע.