מרק טופו וירקות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הטופו הינו מוצר המיוצר מפולי סויה שהותססו. דרך זו לשימוש בפולי סויה היא עתיקה ביותר, ויש הטוענים שהיא בת אלפי שנים. ההתססה גורמת לחלבון הסויה להתפרק, להיות זמין יותר לגוף וקל יותר לעיכול. הטופו עשיר בחלבון צמחי ובחומרים הנקראים פיטואסטרוגנים, מרכיבים הנלחמים במחלות רבות. טופו מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: גיל מעבר, יתר לחץ דם, מניעת סרטן (בעיקר: שד, רחם, שחלות), עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות, תסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
3 תפוחי אדמה
4 גזרים
1 דלורית
1 בצל יבש גדול
300 גרם טופו
2 בטטות
3 קישואים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
קולפים את כל הירקות, חותכים לקוביות, מכניסים את כל הירקות לסיר פרט לפטרוזיליה, מוסיפים מים, מרתיחים, מבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, מוסיפים את הטופו למרק ומבשלים 5 דקות נוספות, טוחנים, עד לקבלת מירקם אחיד, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם.