מרק טופו ודלעת - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדלעת היא ירק נפלא. דלת קלוריות, משביעה, שירה בסיבים ובבטא קרוטן, יש לדלעת יכולות ריפוי מדהימות. היא מאוד מומלצת במצבי בריאות כגון עודף משקל, סוכרת סוג 2, גסטריטיס, אזופגיטיס, כיב קיבה, קרוהן, קוליטיס, נפיחות וגזים, עצירות ועוד.

רכיבים:
400 גרם דלעת
3 גזרים
1 בצל
כף שמן קנולה
4 כוסות מים
150 גרם טופו
כפית כמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת, הגזרים והבצל לחתיכות גסות, ומאדים אותם
בסיר עם כף שמן במשך 5 דקות.
מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים עוד 10 דקות.
מערבלים את הירקות והמים בבלנדר או במעבד מזון ומחזירים לסיר.
מערבלים גם 150 גרם טופו בתוספת חצי כוס מים, עד לקבלת
מרקם קרמי, מוסיפים למרק ובוחשים.
מתבלים את המרק בכמון, באגוז מוסקט ובמלח ובפלפל לפי הטעם. מגישים חם.