מרמומה – סלט-רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבניות עשירות בליקופן זהו החומר האחראי לצבען האדום.‏ הליקופן הוכח כמונע סרטן הערמונית בגברים.‏

רכיבים:
‏1 פלפל אדום‏
‏1 פלפל צהוב‏
‏1 פלפל ירוק‏
‏1-2 פלפלים חריפים‏
‏6 כפות שמן זית‏
‏8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
‏5 עגבניות גדולות, קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
‏2 כפיות קימל טחון‏

אופן ההכנה:
חוצים את הפלפלים המתוקים, נפטרים מהזרעים ופורסים כל חצי לאורכו ‏לארבע פרוסות. חותכים את הפלפלים החריפים לרבעים, לאורך.‏ מחממים את השמן במחבט גדולה. מאדים בה את הפלפלים עד שהם נצרבים ‏מעט. מוסיפים את השום ומאדים, אגב ערבוב, 2 דקות.‏ מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל וקימל. מערבבים, מכסים חלקית ‏ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה. מערבבים מידי פעם.‏ מתקנים תיבול ומסירים מהאש. ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת במקרר.