מקלות סלמון עם ירקות מתובלים בשמן ושום - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
מקורו של דג הסלמון הוא הים הצפוני. סלמון עשיר מאוד בחומצות שומן מסוג אומגה שלוש - חומצות שומן אלו חשובות לגוף והן תורמות רבות לשמירה על הבריאות. אומגה 3 הוא למעשה חומר המוצא להורמונים מקומיים בעלי פעילות אנטי דלקתית, פעילות מדללת דם ועוד. אומגה 3 יכולה לסייע במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, לחץ דם גבוה, סוכרת סוג 2 ועוד.
רכיבים:
600 גרם פילה סלמון חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור
שמן זית לטיגון
לירקות:
מלח
200 גרם ניצני כרוב חצויים
1 גזר פרוס לעיגולים
1 ראש ברוקולי קצוץ
200 גרם שעועית ירוקה, חצויה לאורך
100 גרם עלי תרד נקיים, מעוקצים
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 מחטים של רוזמרין
מלח גס
אופן ההכנה:
הירקות:
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח. שמים בסיר את כרוב הניצנים והגזר, מכסים ומבשלים 3 דקות. מומלץ לאדות. מוסיפים את הברוקולי, מכסים ומבשלים עוד 3 דקות. אם השעועית והתרד טריים וצעירים מספיק, אין צורך לבשל אותם. אם לא מוסיפים את השעועית ל 2 דקות ואת התרד לדקה.
הרוטב:
מחממים את השמן עם השום בסיר קטן, רק עד שהשמן פושר. מכבים את האש, מוסיפים את הרוזמרין והמלח גס.
הדג:
מחממים כרבע כוס שמן במחבט רחבה. מתבלים את מקלות הדגים במלח ופלפל ומטגנים כדקה בכול צד.
ההרכבה:
מעבירים את הירקות לקערה רחבה, מוסיפים את הרוטב הפושר ומערבבים בידיים. מפזרים מלמעלה את מקלות הדגים ומגישים.