מיזלי עשיר (גרנולה) - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הגרנולה היא ארוחת בוקר טעימה ומשביעה, עשירה בסיבים מסיסים העוזרים לעיכול ומונעים עצירות. גרנולה זו עדיפה על הגרנולה הקנויה שלרוב עשירה בסוכר. היא קלה להכנה ומכילה כמות מרוכזת של סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום ועוד. מאוד מומלץ לאכול גרנולה במצבי בריאות כגון: עצירות, גזים ונפיחות, כאבי בטן, אנמיה, עייפות, און גברי ועוד.

רכיבים:
חצי קילו שבולת שועל ("קוואקר")
125 גרם סובין שבולת שועל
1 כוס פיסטוקים קצוצים
1 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
125 גרם תפוחי עץ מיובשים קצוצים
125 גרם משמשים מיובשים קצוצים
חצי כוס סירופ מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות ) . מניחים את כל החומרים חוץ מהסירופ מייפל ותמצית הוניל בקערה ומערבבים. מוזגים את סירופ המייפל ותמצית הוניל לסיר קטן ומחממים על אש קטנה כ 3 דקות עד שהסירופ נוזלי ונוח למזיגה. מוזגים את הסירופ על המרכיבים בקערה ומערבבים היטב. שמים את המרכיבים בתבנית אפיה גדולה ושמים בתנור לכ 20 דקות או עד לקלייה קלה של המיזלי. חשוב מידי פעם לערבב.
אפשר לגוון את מרכיבי המיזלי לפי הטעם: תמרים, צימוקים, אגוזי ברזיל