מדד שובע של מזונות נפוצים

 

יש מזונות הנשארים בקיבה יותר זמן ונותנים תחושת שובע לזמן ארוך יותר ממזונות אחרים. מדד השובע של מזונות נפוצות נבדק במחקר מקיף על ידי אתר נוטרישיונל דטה. נמצא כי מזון ששוקל יותר - לרוב מזון המכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים - משביע יותר. בנוסף, מזון עשיר בחלבון מעניק תחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר. על מנת לקבוע את רמת השובע של מזונות מסוימים נבנתה נוסחה הכוללת חישובים משולבים של כמות הקלוריות, סיבים תזונתיים, חלבון ושומן הנמצאים בכל סוג של מזון.

מדד שובע של מזונות נפוצים