מאפה קינואה ואגוזי קשיו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
קינואה הינו דגן עשיר בפחמימות מורכבות ובחלבון צמחי. הוא אינה מכילה גלוטן ולכן מומלצת לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. קינואה מכילה סיבים מסיסים ועשירה באנטי אוקסידנטים ולכן יעילה למצבי בריאות רבים כגון: עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, עצירות, גסטריטיס, כיב קיבה ועוד.

רכיבים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
450 גרם טופו רך מפורר
1 כוס אגוזי קשיו קצוצים
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ
4 כפות רוטב סויה
4 כפות טחינה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשטוף את הקינואה היטב ולנקז מנוזלים. לשים את הקינואה בסיר עם מים, לכסות ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהמים נספגים. לשים את יתר החומרים בקערה גדולה וכשהקינואה מוכנה להוסיף לקערה ולערבב היטב. להעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת. לאפות במשך 45 דקות בחום בינוני.