מאפה כוסמת ובטטות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
כוסמת היא דגן עשיר בפחמימות מורכבות ובחלבון צמחי. הכוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן מומלצת לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. כוסמת מכילה סיבים מסיסים ועשירה באנטי אוקסידנטים ולכן יעילה במצבי בריאות רבים כגון: עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סכרת, עצירות, גסטריטיס, כיב קיבה ועוד.

רכיבים:
1 כוס כוסמת
2 כוסות מים
2 בטטות בינוניות
1 כף שמן קנולה מכבישה קרה
1 בצל קצוץ דק
1 כפית טרגון או כפית בזיליקום
4 שיני שום כתושות
2 כפות סויה תמרי
1 כף מיסו
רבע כוס נוזלים מבישול הבטטות

אופן ההכנה:
מאפה בשכבות כוסמת ובטטות יפה לעין וערב לחיך. לבשל את הכוסמת, בזמן שהכוסמת מתבשלת, לקלוף את הובטטות, לחתוך לקוביות ולאדות עד להיותן רכות. את הבצל לטגן קלות עם הטרגון או עם הבזיליקום. להוסיף את הבצל המטוגן יחד עם רוטב הסויה והשום לכוסמת המבושלת ולערבב היטב. להעביר את הכוסמת לתבנית אפייה משומנת. להעביר את הובטטות הרכות לקערה, למעוך לקבלת מחית, להוסיף את המיסו ואת הנוזלים ולערבב היטב. את מחית הבטאטות לסדר מעל הכוסמת. אם אתם מוסיפים גבינת סויה, לפזר מעל הבטאטות. לאפות ב- 180 מעלות במשך 20 דקות בערך.