מאפה דוחן וטמפה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדוחן הוא דגן נטול גלוטן ולכן מצוין לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. הוא עשיר ביותר בויטמין B3, אשלגן, סידן וברזל. מומלץ לאכול דוחן במצבי בריאות רבים כגון: נדודי שינה, מתח, חרדה, דיכאון, התכווצויות שרירים, אנמיה, אוסטאופרוזיס, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.

רכיבים:
1 כוס דוחן
120 גרם טמפה חתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים קצוצים
מלח לפי הטעם
3 עלי דפנה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף שמן שומשום קלוי
3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:
לשטוף את הדוחן היטב. לערבב בקערה את כל החומרים, למעט המים ולצקת לתבנית אפייה משומנת. ליצוק את המים הרותחים לתבנית ולערבב. לאפות בחום בינוני במשך שעה בערך, עד שהמים נספגים. לפורר באמצעות מזלג, להוציא את עלי הדפנה ולהגיש.