מאפה דוחן וזרעי חמניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדוחן הוא דגן נטול גלוטן ולכן מצוין לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. הוא עשיר ביותר בויטמין B3, אשלגן, סידן וברזל. מומלץ לאכול דוחן במצבי בריאות רבים כגון: נדודי שינה, מתח, חרדה, דיכאון, התכווצויות שרירים, אנמיה, אוסטאופרוזיס, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.

רכיבים:
1 וחצי כוס דוחן
4 כוסות מים
2 כפיות מלח
2 גזרים מגורדים
1-2 גבעולי סלרי קצוצים
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן
1 וחצי כפית שמיר קצוץ
1 כפית טימין
1 כוס זרעי חמניות קלויים
6 כפות קמח מלא

אופן ההכנה:
לשטוף את הדוחן ולבשל במים עם ½ כפית מלח, על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך 30 דקות בערך. עד שהדוחן רך וספג את המים. לחמם את השמן, לאדות את הירקות במשך מספר דקות ולהוסיף את התבלינים. לערבב היטב בקערה את הדוחן המבושל יחד עם הירקות ועם זרעי החמניות. לצקת לתבנית אפייה מוארכת ומשומנת. לאפות בתנור מחומם ב- 200 מעלות במשך שעה בערך.