לימונדה טבעית תוצרת בית - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
לימונדה ביתית - לכל מי שחושק במשקה ממותק ובריא יחסית - בשל מיעוט הסוכר לעומת משקאות אחרים. כמובן ניתן להוריד את כמות הסוכר או להשתמש בממתיק טבעי כגון סטיביה ואז להפוך את הלימונדה לבריאה יותר. הלימון הוא פרי ממשפחת ההדרים, עשיר בויטמין C, בעל איכויות אנטי סרטניות, מחזק מערכת עיכול ולכן מומלץ במצבי בריאות כגון: גזים ונפיחות, עצירות, הצטננות, שיעול וליחה, חיזוק מערכת חיסון ועוד.


לימונדה ביתית

רכיבים:
7 לימונים גדולים
5 שיני ציפורן שלמות
5 כוסות מים רותחים
2 כוסות סוכר חום (ניתן להשתמש בממתיק טבעי כגון סטיביה)

אופן ההכנה:

הכנת תרכיז הלימונים
פורסים את הלימונים ומניחים בקערה יחד עם שיני הציפורן. מכסים את הלימונים במים הרותחים ומשאירים למשך הלילה. מסננים את המים לסיר גדול. משליכים את פרוסות הלימון והציפורן מוסיפים את הסוכר ובוחשים על אש נמוכה ללא הרתחה עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס מביאים להרתחה ומבשלים על סף הרתחה למשך כ 10 דקות עד שהנוזל הופך להיות סמיך יותר. מקררים.

הכנת לימונדה צוננת:
מוזגים 2 כפות תרכיז לכוס גבוהה, מוסיפים מים או סודה מערבבים היטב, מוסיפים קוביית קרח ומעטרים בעלי נענע ופרוסות לימון דקיקות.