לחם מלא עם גרעיני דלעת - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
גרעיני הדלעת משדרגים את הערך התזונתי של לחם זה. גרעיני דלעת הם המקור המרוכז ביותר לאבץ - מינרל חשוב הלוקח חלק באלפי תהליכים בגוף. אכילת זרעי דלעת יעילה במצבים בריאותיים כגון: הרחבה שפירה של בלוטת הערמונית, סרטן הערמונית, אקנה, שחלות פוליציסטיות, חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, שיעול וליחה.
רכיבים:
10 גרם שמרים
חצי כף סוכר
3 כוסות קמח מלא
כפית מלח
כף שמן
כוס וחצי מים פושרים
חצי כוס גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את השמרים עם חצי כוס מים והסוכר. לחכות 10 דקות עד שהשמרים יתססו. מוסיפים לתערובת השמרים את הקמח, המלח, השמן, שארית המים והגרעינים. לשים הכל עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר לקמח לפי הצורך. שמים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומחכים 45 דקות. אופים במשך שעה ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש.