לחם מלא עם גרעיני דלעת - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
גרעיני הדלעת משדרגים את הערך התזונתי של לחם זה. גרעיני דלעת הם המקור המרוכז ביותר לאבץ - מינרל חשוב הלוקח חלק באלפי תהליכים בגוף. אכילת זרעי דלעת יעילה במצבים בריאותיים כגון: הרחבה שפירה של בלוטת הערמונית, סרטן הערמונית, אקנה, שחלות פוליציסטיות, חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, שיעול וליחה.

רכיבים:
10 גרם שמרים‏
חצי כף סוכר
‏3 כוסות קמח מלא‏
כפית מלח
כף שמן
כוס וחצי מים פושרים
חצי כוס גרעיני דלעת

אופן ההכנה:
בקערה לערבב את השמרים עם חצי כוס מים והסוכר. לחכות 10 דקות עד שהשמרים יתססו. מוסיפים ‏לתערובת השמרים את הקמח, המלח, השמן, שארית המים והגרעינים. לשים הכל עד לקבלת מרקם אחיד. ‏אפשר לקמח לפי הצורך.‏ שמים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומחכים 45 דקות. אופים במשך שעה ב 180 מעלות בתנור ‏שחומם מראש.