כוסמת ומנגולד - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
כוסמת הינה דגן מלא שמקורו ממזרח אירופה. דגן זה הוא מקור מצוין לויטמיני B, חלבון צמחי וסיבים תזונתיים. בנוסף, הכוסמת מכילה פיטוכימיקל בשם רוטין שמחזק כלי דם. תבשיל זה מומלץ לבעיות בריאותיות כגון: חרדה, דיכאון, נדודי שינה, מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, השמנה, כולסטרול גבוה, טחורים ודליות.

רכיבים:
2 קילו כוסמת
2 כוסות מים
6 עלי מנגולד טריים גדולים
2 כפיות כורכום
1 בצל גדול קצוץ
1 כף זמן זית
1 כוס מים

אופן ההכנה:
להשרות את הכוסמת ב- 2 כוסות מים 4 – 2 שעות לפני הבישול.
לאדות בצל קצוץ דק בכף שמן בסיר או במחבת גדולה עם מכסה על אש קטנה עד שיזהיב.
לקצוץ את החלק הלבן של עלי המנגולד לחתיכות ברוחב 1 ס"מ ולהוסיף לבצל יחד עם כוס מים. להביא לרתיחה, להחליש את האש ולבשל 5 דקות.
בנתיים, לחתוך את החלק הירוק של העלים, הקצוצים גם הם ברוחב 1 ס"מ.
להוסיף ולבשל עוד כ- 3 דקות. להוסיף את הכוסמת והכורכום.
להגדיל את האש ל- 2 דקות ולהמשיך לבשל על אש קטנה בין 20 – 15 דקות.

הערה: לכוסמת יש טעם וריח אופייניים שלא כל אחד אוהב. לכן כדאי למי שעדיין לא מכיר כוסמת כדאי לבשל בפעם הראשונה רק חצי מהכמות על מנת לבחון את הטעם


מתכון מספר הבישול הטבעי מאת הילית חמו מאיר בהוצאת שרה חמו, הבית הטבעי,
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" | לרכישת הספרים לחצו כאן