כוסמת בעגבניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבניות משדרגות מנה זו לא רק בטעם אלא גם בהרכבים התזונתיים שלה. העגבניות הם ירק בריא, עשיר בויטמין C ובפיטוכימיקל בשם ליקופן הנותן לעגבניה את צבעה האדום. בגלל המרכיבים הייחודיים שלה היא יעילה במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית, חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, שפעת, סינוסיטיס, שיעול וליחה ועוד.

רכיבים:
6 כפות כוסמת
2 כפות אורז מלא
4 עגבניות בשלות קצוצות
1 כפית שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 כוסות מים
1 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחמם את השמן ולאדות את הבצל כ- 2 דקות. להוסיף את העגבניות לבצל ולהמשיך לבשל עד שיתרככו. להוסיף את הכוסמת והאורז לעגבניות, לערבב ולבשל דקה. לחמם תנור ל- 180 מעלות. להוסיף לסיר את התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 20 דקות, עד שהמים כמעט נספגים. להעביר את התבשיל לתבנית אפייה משומנת ולאפות כ- 30
דקות. להגיש חם.