כוסמת בירקות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הכוסמת הינה דגן מלא שמקורו ממזרח אירופה. דגן זה הוא מקור מצוין לויטמיני B, חלבון צמחי וסיבים תזונתיים. בנוסף, הכוסמת מכילה פיטוכימיקל בשם רוטין שמחזק כלי דם. תבשיל זה מומלץ לבעיות בריאותיות כגון: חרדה, דיכאון, נדודי שינה, מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, השמנה, כולסטרול גבוה, טחורים ודליות.

רכיבים:
2 כוסות כוסמת
4 כוסות מים
2 כפות שמן
5 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס רוטב סויה
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1 כפית בזיליקום
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית מלח
3 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:
לשים את המים בסיר ולהביא לרתיחה, להוסיף את הכוסמת, להביא שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 15 – 20 דקות, עד שהכוסמת רכה. לחמם את השמן במחבת גדולה, להוסיף את הירקות ולאדות כ- 7 דקות עד שהירקות רכים. להוסיף את הירקות ואת התבלינים לכוסמת ולערבב היטב. להוסיף את הטחינה אם רוצים, ולבשל עוד כ- 10 דקות ..