טופו עם כרובית ואפונה בקארי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האפונה עשירה באשלגן ומגנזיום והגזר עשיר בבטא קרוטן וקרטנואידים שנהפכים יותר מרוכזים אחרי בישול. גם בגזר וגם באפונה תכולת סיבים גבוהה. ביחד הם יוצרים תבשיל שמסייע למצבי חולי רבים כגון: עודף משקל, סוכרת סוג 2, גסטריטיס, אזופגיטיס, כיב קיבה, קרוהן, קוליטיס, נפיחות וגזים, עצירות ועוד.

רכיבים:
1 כרובית קטנה , מופרדת לפרחים
1+1/2 כוסות אפונה ירוקה
1 בצל חתוך לקוביות
1 חבילת טופו פרוסה לעובי 1 ס"מ
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי , מגורר דק
2 כפיות גדושות קארי
מעט פפריקה חריפה
זרעים כתושים מ-2 תרמילי הל
2 עגבניות חלוטות, קלופות ופרוסות דק
1 כוס יוגורט
2 שיני שום

אופן ההכנה:
בסיר עם מים רותחים חולטים כרובית ואפונה עד לריכוך ומסננים.
משמנים מחבת במעט שמן, מטגנים בצל עד שישחים.
מוסיפים טופו ותבלינים ומטגנים עד להשחמה קלה.
מוסיפים כרובית, אפונה ועגבניות. מנמיכים להבה ומוסיפים יוגורט ושום.
מבשלים מעל להבה נמוכה כ- 5 דקות. מגישים חם.