טופו מוקפץ עם אצת היג'יקי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האצות הם ירק מופלא. בגלל אופן גידולים במים, הם עשירים בצורה יוצאת דופן במינרלים כגון ברזל וסידן. תפקידם האקולוגי חשוב ביותר בניקוי מאגרי מים על ידי ספיחת רעלים. את אותו תפקיד עושות האצות בגופינו לאחר אכילה ועיכול. אצות נחשבות למזון על ומומלצות למגוון רחב של מצבי בריאות כגון: ניקוי רעלים, אנמיה, און גברי, אקנה, פסוריאזיס, גסטריטיס, עצירות, סוכרת סוג 2, נפיחות וגזים, חיזוק מערכת חיסון ועוד

רכיבים:
חבילת גבינת טופו 150-200 גרם
חבילת אצות היג'יקי
נבטים עבים
בצל, שום
ג'ינג'ר
רוטב סויה של לימה
פלפל שחור גרוס במכשיר גריסה ידני
אבקת צ'ילי, או טבסקו
כף שמן זית

אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו לקוביות, להשרות אותן ברוטב סויה לימה למשך שעה.
להקפיץ את הבצל אחרי חיתוך, רצוי בווק עם מעט שמן קנולה או שומשום.
להוסיף את הטופו, אחרי שהעברנו אותו במסננת.
להקפיץ את הטופו עד שמשחים.
לערבב כל הזמן מבלי לפגוע בציפוי הטופו.
להוסיף את התבלינים, ולבסוף להוסיף את האצות לאחר ששטפנו
אותם במים וייבשנו אותם במגבת. להגיש חם.