טופו ברוטב עגבניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
רסק עגבניות הינו מקור מרוכז ללקופן - פיטוכימיקל אנטי אוקסידנטי שנמצא בעיקר בעגבניות. העגבניות הם ירק נפלא, עשיר בויטמין C. בגלל המרכיבים הייחודיים שלה היא יעילה במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית, חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, הצטננות, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם ועוד....

רכיבים:
750 גרם טופו
חצי כוס יין לבן
200 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל, מעט חומץ

אופן ההכנה:
פורסים את הטופו, מטגנים במעט שמן וסופגים את השמן בנייר סופג.
להכנת הרוטב: מבשלים בסיר את היין, רסק העגבניות, סוכר, מלח, פלפל וחומץ
עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.