היפוגליקמיה - רעב, נפילות מתח ודחף לאכול

 

שאלה
אני בת 33 בעלת מבנה גוף רזה. מאז שאני זוכרת עצמי אני תמיד רעבה. אחת לשעתיים שלוש אני נזקקת למאכל כלשהו. לעיתים אני אף מתעוררת רעבה. לאחרונה אני מרגישה יותר ויותר מעיין "נפילות מתח" אם התאחרה שעת האוכל, אם קמתי רעבה מידי, אם הפעלתי מאמץ גופני.. אני מרגישה תחושת חולשה, קור ורעד בגוף. התופעות מתאזנות לאט.. כמובן אחרי אכילה, אך התחושה הכללית היא של חולשה. עשיתי בדיקות דם לאחר צום ובהן נמצא כי הסוכר בדם הוא בתחילת הסקלה (74). נאמר לי כי הכל תקין ואין חשש. ואני תוהה מה עלי לעשות כדי למנוע את אותן נפילות מתח? או שמא עליי לבדוק כיוונים נוספים.



תשובה

התופעות שאת מתארת - רעב, נפילות אנרגיה, חולשה, קור ורעד בגוף שעתיים-שלוש אחרי האוכל, כשאכילה מקלה על התופעות הללו, מעידות על כך שאת סובלת מנפילות ברמת הסוכר בדם. מצב זה נקרא בשפה המקצועית "היפוגליקמיה", מצב בו יש נפילות סוכר. זהו אינו מצב מסוכן, אך כפי שאת בטח יודעת, מוריד את איכות החיים ומפריע מאוד. הפתרון לבעיה טמון בהבנת הגורמים לבעיה. תזונה עשירה בפחמימות ריקות (לחם לבן, סוכר, אורז לבן וכולי) גורמת לעליה חדה של רמות סוכר בדם. כתוצאה מכך מופרש אינסולין מהלבלב בכמות גבוהה על מנת להכניס את כמות הסוכר הגבוהה לתאים. מכיוון שמופרש יותר מידי אינסולין יש נפילת סוכר חדה ובנקודת זמן זו את מרגישה את התופעות שאת מתארת. בבדיקת דם אקראית לא ניתן לאבחן מצב זה ועובדה שבדיקת רמות סוכר בצום הניבו תוצאה תקינה. אבל אם תבדקי את רמות הסוכר בזמן שאת מרגישה את כל הסמפטומים שציינת, רמות הסוכר יהיו פחות מ 70, כלומר, תהיי במצב של היפוגליקמיה.



ישנו טיפול נטורופתי יעיל, קל ומהיר להיפוגליקמיה

הטיפול הנטורופתי בהיפוגליקמיה מתבסס על תזונה שמטרתה לאזן את רמות הסוכר בדם ולמנוע עליות חדות של רמת הסוכר שגורמות לנפילה חדה של רמת הסוכר. התאמה של תפריט תזונתי הינו לב הטיפול והוא הכרחי להצלחת הטיפול ופתרון הבעיה מהשורש. שינוי תזונתי עובד כמו קסם ובבת אחת כל התופעות שתארת נעלמות כלא היו. ההמלצה התזונתית היא לאכול ארוחות קטנות ומפוזרות במשך כל היום, מזונות עשירים בסיבים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך, וכל זאת במטרה למנוע תנודות חדות של רמות הסוכר בדם. במצבים מסוימים משלבים בהמלצות הטיפול גם צמחי מרפא מאזני רמות סוכר והתאמה של פעילות גופנית לאותה מטרה. לסיכום, שינוי תזונתי מתאים ונכון, התאמה של צמחי מרפא ופעילות גופנית, יפתרו את בעיית ההיפוגליקמיה מהשורש.