האם ניתן להשתמש במולסה כממתיק בסוכרת סוג 2

 

שאלה
האם ניתן להשתמש במולסה כממתיק במצבי סוכרת סוג 2? אני חולת סוכרת סוג 2, מאוזנת עם תרופות, שומרת מאוד על התפריט התזונתי, אבל מאוד חסר לי המתוק. יש תחליפים בריאים מתוקים שאני יכולה לאכול?



תשובה

סוכרת סוג 2 היא מחלה המתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר בדם. לרוב מצב זה נגרם מכמה גורמים, הקשורים באופן ישיר לאורח החיים המודרני. לתזונה יש מרכיב חשוב בהווצרות המחלה. תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות פשוטות מעודדת תנודות חדות של עליית סוכר בדם ובעקבותיה הפרשה מרובה של אינסולין כנסיון לאזן את רמות הסוכר. הפרשה מרובה של אינסולין מהלבלב לדם תגרום בסופו של דבר שהתאים לא יהיו רגישים לאינסולין ואינסולין לא יוכל לבצע את תפקידו ולהכניס את הסוכר לתאים. כל זה חשוב על מנת להבין מהו המזון האופטימלי לחולה סוכרת סוג 2. כל מזון שמעלה בצורה חדה את רמות הסוכר בדם הוא לא מומלץ.



ישנם ממתיקים רבים הנחשבים בריאים מכיוון שהם מכילים ויטמינים ומינרלים. סילאן, מולסה, לתת אורז, סירופ מייפל – כולם ממתיקים טבעיים ובריאים. המולסה הינה תוצר ביניים של זיקוק קנה הסוכר לסוכר לבן. היא מכילה בעיקר כמות גבוהה של ברזל וסידן. אבל במקרה של סוכרת המולסה, כמו שאר הממתיקים הטבעיים, אינה מומלצת. תכולת הסוכר הגבוהה ותכולת האינדקס הגליקמי הגבוה אינו בריא לסכרתיים וכדאי שימנעו מכך. ההמלצה הנטורופתית לאיזון רמות הסוכר אצת חולה סוכרת סוג 2 הינו תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, עשירה בסיבים תזונתיים. בנוסף, על מנת לאזן את רמות הסוכר, חשוב לשמור על משקל תקין על ידי תזונה מתאימה ופעילות גופנית.


לילך נהרי-נטורופתית מומחית


הטיפול הנטורופתי בסוכרת סוג 2
לילך נהרי בתכנית "המועדון" על סוכרת
אודות לילך נהרי