דלעת עם טופו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדלעת היא ירק נפלא. דלת קלוריות, משביעה, שירה בסיבים ובבטא קרוטן, יש לדלעת יכולות ריפוי מדהימות. היא מאוד מומלצת במצבי בריאות כגון עודף משקל, סוכרת סוג 2, גסטריטיס, אזופגיטיס, כיב קיבה, קרוהן, קוליטיס, נפיחות וגזים, עצירות ועוד.

רכיבים:
½ ק"ג דלעת
½ חבילה שמיר
1 חבילה טופו
רוטב סויה
2 שיני שום
פלפל שחור
2 בצלים בינוניים
קופסא טונה במים
בצל ירוק
שומשום

אופן ההכנה:
את הטופו יש לחתוך לקוביות ולטבול ברוטב סויה.
להשאיר לפחות כשעה. גם את הדלעת והבצל יש לחתוך לקוביות. להקפיץ את הבצל בכף שמן תירס עד שמזהיב ולהוסיף אליו את הטונה (לא חובה) לערבב דקה שתיים ולהוסיף את קוביות הדלעת.
לסנן את הטופו, לחמם שמן עמוק במחבת או בסיר מיוחד ולהקפיץ את הטופו בשמן העמוק עד שמזהיב. להניח על גבי נייר סופג. להוסיף את קוביות הטופו המוקפצות אל המחבת עם הדלעת, לערבב ולהוסיף את יתר התבלינים. לפזר את השמיר הקצוץ ולהגיש (על הדלעת להיות לא רכה מדי ולא קשה מידי)