דלורית אפויה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדלורית היא ירק כתום, דל קלוריות, משביע, עשיר בנוגדי חימצון ופיטוכימיקלים מסוג קרטנואידים. הדלורית מאוד מומלצת במצבים של עודף משקל, צרבות, גסטריטיס, אזופגיטיס, קרוהן, קוליטיס, ניקוי רעלים מהגוף ועוד.

רכיבים:
4 דלוריות בינוניות
1 שומר קטן
1 תפוח עץ מסוג גרנד-סמית
כף עלי טימין טריים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל גרוס
3 וחצי כפות שמן זית
½ כוס אורז
½ כוס ציר מרק ירקות

אופן ההכנה:
חוצים את השומר לאורכו, מוציאים את הליבה, חותכים לרצועות ושמים בקערה. מקלפים את התפוח, חוצים לשניים, מגלענים וקוצצים מוסיפים לקערה. מוסיפים שום, שמן זית, אורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב. שוטפים את הדלורית היטב, קוטמים את החלק העליון ומניחים בצד. חוצים את הדלורית ומרוקנים מהגרעינים. בעזרת כף, ממלאים את השקע עד למחציתו בתערובת האורז. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי המלית. סוגרים את הדלורית עם המכסה (החצי השני) ואם רוצים ניתן לאטום בעזרת קיסמים. לאפות בתנור בחום בינוני כ-50 דקות, עד שהאורז מוכן והדלורית שחומה מבחוץ.