דייסת סולת - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
דייסת סולת היא דרך בריאה להתחיל את היום. המתיקות של הדייסה מגיעה מהתמרים והצימוקים שעשירים בברזל, והשקדים והאגוזים עשירים בסידן וחומצות שומן חיוניות. הדייסה על בסיס חלב סויה שעשיר במרכיבים פיטואסטרוגנים שמאזנים את המערכת ההורמונלית. תבשיל זה מומלץ למצבי בריאות רבים כגון: און גברי, עייפות, דיכאון, נדודי שינה, אנמיה, עצירות, נפיחות וגזים ועוד.

רכיבים:
3 כפות סולת מלאה
1 וחצי חלב סויה
1 כף סילאן – ממרח תמרים או 4-5 תמרים
חופן צימוקים
אגוזים, שקדים קצוצים לפי הטעם

אופן ההכנה:
להרתיח את החלב ולהנמיך את האש.
להוסיף את הסולת לאט תוך ערבוב, להביא לרתיחה נוספת תוך ערבוב.
לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
לצקת לקערית הגשה ולפזר מעל את הסילאן.
אפשר גם לערבב את הסילאן בתוך הדייסה.
אם משתמשים בתמרים יש להוציא את הגלעינים.
לקצוץ את התמרים דק ולהמיס תוך מעיכה במעט מים חמים.
אחר כך להוסיף לדייסה או לפזר מעל כמו עם הסילאן.