דאל הודי - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
המזון ההודי עשיר בתבלינים בעלי איכויות מרפאות. כורכום וזנגביל שניהם נוגדי דלקת חזקים ולכן יעילים במצבים ראומטיים. חיזוק חיסוני, דלקות שונות בגוף ועוד..
רכיבים:
310 גרם עדשים אדומים
2 כפות גי (חמאה הודית מזוככת, ראה מתכון)
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1 כפית כרכם טחון
1 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית)
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים בקערה גדולה ומכסים במים. מוציאים ומרחיקים את כל החלקיקים הצפים על פני המים ומסננים היטב. מחממים את הגי בסיר בינוני. מטגנים את הבצל 3 דקות או עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, הזנגביל והתבלינים ומאדים תוך ערבוב, דקה נוספת. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה, תוך ערבוב מידי פעם, עד שכל המים נספגים בעדשים. יש לשים לב שהתערובת לא תשרף.