גלילי כרוב סיני וחומוס - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
החומוס נמצא בכל בית והוא טוב מאוד לבריאות בצורתו הטבעית או כשמכינים בבית. הוא יכול לסייע למגוון מצבי בריאות כגון: סוכרת סוג 2, איזון רמות סוכר בדם, הורדת כולסטרול גבוה בדם, טוב להרזיה בריאה, מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה, עשיר בחלבון, מחזק את העצמות- עשיר בסידן וחומצה פולית.
רכיבים:
3 כוסות גרגירי חומוס משומרים ומסוננים
מלח ופלפל
4 עגבניות בינוניות
2 כפיות שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה או ריחן קצוצים
2 כפות חומץ יין לבן
12-15 עלים גדולים ויפים של כרוב סיני
אופן ההכנה:
שמים את גרגירי החומוס בקערה ויוצקים עליהם 4 כוסות מים רותחים. משהים דקה ומסבבים. שומרים 2 כוסות ממי החליטה. מפזרים את החומוס במגש ומתבלים במלח ובפלפל. מועכים את גרגירי החומוס במזלג. משהים לצינון. קולפים את העגבניות, חוצים ומוצאים את הגרעינים. קוצצים דק ומערבבים עם השום ועם עשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים את החומוס עם העגבניות ומוסיפים ממי החליטה השמורים כדי לקבל תערובת נוחה לעיבוד. מרתיחים מים בסיר. מכינים קערה גדולה של מי קרח. רוחצים היטב את עלי הכרוב ושמים במסננת מתכת. טובלים את המסננת במים הרותחים למשך - 2 דקות, או עד שהעלים רכים לגמרי. מוציאים מהמים הרותחים ומשקיעים מיד במי הקרח . כשהעלים קרים לגמרי, מוצאים מהמים ופורסים לייבוש על מגבת מטבח נקייה. מתבלים כל עלה במלח ופלפל. מניחים 3 – 4 כפות מתערובת החומוס בקצה התחתון של כל עלה, מגלגלים כלפי מעלה ומקפלים פנימה את השוליים הצדדיים בזמן הגלגול, כדי לקבל כעין חבילה מאורכת. מגישים בטמפרטורת החדר.