גלידת מנטה לימון עם תותים טריים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מנה מרעננת זו מומלצת בעיקר בימי הקיץ החמים. הנענע בשילוב עם פירות היער מצננת את הגוף. ניתן להשתמש בתותים או בכל פרי יער אחר. פירות היער עשירים במיוחד בפלבנואידים - פיטוכימיקלים רבי עצמה שחשובים לתהליכים רבים בגוף. מנה זו מומלצת במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, טחורים, דליות, ואריקוצלה, יתר לחץ דם ועוד.

רכיבים:
חצי כוס עלי נענע טריים
כוס סוכר חום
4 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כוסות תותי שדה או פטל

אופן ההכנה:
רוחצים את עלי הנענע ושומרים 8 עלים יפים לעיטור.
קוצצים גס את שאר העלים ושמים בסיר.
מוסיפים סוכר, מים מיץ לימון וקליפת לימון ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך 2 דקות, מסירים מהאש ומצננים במשך 20 דקות.
מסננים. יוצקים את הסירופ לתבנית הקפאה רדודה ומכניסים למקפיא למשך לילה.
לפני ההגשה מפוררים את הסירופ הקפוא לגבישים גדולים בעזרת מזלג.
עורמים את הגבישים בגביעי הגשה שקופים ומעטרים בתותים ובעלי הנענע.