גהי (חמאה הודית מזוככת) - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הגהי נחשבת לתרופת פלא ברפואה האיור וודית (רפואה הודית). זוהי חמאה שמוציאים ממנה את שארית החלב. שארית החלב יכולה לגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים ולקשיי עיכול. לאחר הסרת שארית החלב נשאר השומן המזוקק בלבד. גם במטבח התימני משתמשים בחמאה מזוקקת והיא נקראת סמנה. הגהי נחשבת כעוזרת לתהליכי עיכול, יעילה כמשחה ליובש, אדמומיות, נגד הצטננויות בשימוש חיצוני באף ועוד. ברפואה האיורוודית ההודית מערבבים אותה עם כורכום והיא נחשבת למשחה מרפאת כל. הגהי מומלצת במצבי בריאות כגון: נשירת שיער, הצטננות, עייפות, חיזוק מערכת חיסון.

רכיבים:
חצי קילו חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:
בסיר בינוני בעל תחתית כבדה מחממים את החמאה על אש הכי נמוכה שאפשר. ממשיכים לבשל עד שמוצקי החלב הלבנים שוקעים לתחתית הסיר. ממשיכים לבשל עד שהמוצקים בתחתית הסיר מקבלים צבע זהוב-שחום בהיר (30-45 דקות). מסירים מהאש ומסננים דרך 2 שכבות של בד גבינה לח, נייר פילטר לקפה, גאזה או בד חיתול. יש לשמור במקרר.