ברוסקה עם עגבניות מיובשות וצלפים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבנייה טובה במיוחד לשמירה על בריאות בלוטת הערמונית וכן למצבי בריאות כגון: חיזוק מערכת החיסון, סיוע במניעת סרטן הערמונית, שיפור ראייה, הרזיה בריאה, הפחתת כולסטרול ועוד..

רכיבים:
3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות דק
‏3 כפות בצל מגורר‏
‏3 כפיות צלפים שטופים ומסוננים‏
‏3 שיני שום כתושות‏
‏2 כפיות חומץ משובח‏
כף ריחן טרי קצוץ
כף אורגנו טרי קצוץ
כפית פלפל שחוק טרי טחון
חצי כפית מלח
‏48 פרוסות באגט בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה:
ממרח עגבניות יכול גם לשמש כרוטב לפסטה. ‏
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ'). שמים את העגבניות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן 1- ½ 1 כוסות מים ‏רותחים. מניחים לעגבניות לשרות במים עד שיצטננו. מוציאים את העגבניות מהמים וקוצצים לחתיכות קטנות. ‏מערבבים את העגבניות עם כל שאר החומרים, מלבד הבאגט. משהים למשך שעה בטמפרטורות החדר. קולים את פרוסות הבאגט בתנור עד שיזהיבו. מצננים מעט ומורחים בממרח העגבניות.