ברוסקה עם עגבניות מיובשות וצלפים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
העגבנייה טובה במיוחד לשמירה על בריאות בלוטת הערמונית וכן למצבי בריאות כגון: חיזוק מערכת החיסון, סיוע במניעת סרטן הערמונית, שיפור ראייה, הרזיה בריאה, הפחתת כולסטרול ועוד..
רכיבים:
3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות דק
3 כפות בצל מגורר
3 כפיות צלפים שטופים ומסוננים
3 שיני שום כתושות
2 כפיות חומץ משובח
כף ריחן טרי קצוץ
כף אורגנו טרי קצוץ
כפית פלפל שחוק טרי טחון
חצי כפית מלח
48 פרוסות באגט בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה:
ממרח עגבניות יכול גם לשמש כרוטב לפסטה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ'). שמים את העגבניות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן 1- ½ 1 כוסות מים רותחים. מניחים לעגבניות לשרות במים עד שיצטננו. מוציאים את העגבניות מהמים וקוצצים לחתיכות קטנות. מערבבים את העגבניות עם כל שאר החומרים, מלבד הבאגט. משהים למשך שעה בטמפרטורות החדר. קולים את פרוסות הבאגט בתנור עד שיזהיבו. מצננים מעט ומורחים בממרח העגבניות.