במיה ברוטב עגבניות ושום - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הבמיה הוא ירק נפלא המאופיין בריר המופרש בזמן הבישול. ריר זה בעל תכונות ריפוי נפלאות של שיקום ריריות וטיפול בדלקות. הבמיה מומלצת מאוד במצבים של כיב קיבה, גסטריטיס, צרבות, עצירות, גזים ונפיחות ועוד. השום מכיל רכיבים אנטיביוטיים חזקים ועשויי לסייע במצבי בריאות כגון: דלקת גרון, שפעת, הצטננות, תולעי מעיים, ניקוי רעלים מהגוף ועוד. החומר הפעיל בשום נקרא אליצין ומומלץ למעוך את השום על מנת לאפשר לאליצין להשתחרר.

רכיבים:
2 בצלים קטנים קצוצים דק
4-6 שיני שום כתושות
2 עגבניות גדולות בשלות מגוררות או מרוסקות
כף רסק עגבניות (ללא חומר משמר)
400 גרם במיה קפואה או טרייה מנוקה מהגבעולים
(אם קונים במיה טריה כדאי לקנות אותה צעירה וקטנה)
מעט סוכר
פפריקה מתוקה
כף שמן זית
מעט מיץ לימון לפי הטעם


אופן ההכנה:
מאדים את הבצל או השום בשמן הזית בכלי מכוסה (מי שאוהב יכול לשלב את שניהם אבל אז יש להוסיף את השום ממש לפני שהבצל נהיה רך ושקוף) מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הרסק, ½ כפית פפריקה וקורט סוכר. (ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם) מוסיפים את הבמיה המופשרת ומאדים עד שהיא מתרככת. לקראת סוף הבישול כדאי להוסיף מעט אורגנו טרי (אם יש) או מיובש. לפני ההגשה ניתן להוסיף מעט מיץ לימון לתבשיל. אפשר להגיש עם התבשיל קערית של שמנת חמוצה או לבן ולאכול ביחד. התבשיל מתאים מאוד גם עם אורז מלא.


מתכון מספר הבישול הטבעי מאת הילית חמו מאיר בהוצאת שרה חמו, הבית הטבעי,
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" | לרכישת הספרים לחצו כאן