אפרסקים חלוטים ביין אדום - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האפרסקים הם פרי עשיר בסיבים, מעניק תחושת שובע ודל קלוריות. הוא עשיר בבטא קרוטן ובאשלגן ולכן מנה זו מומלצת במצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, כיב קיבה, גסטריטיס, צרבות ועוד.

רכיבים:
אפרסקים בשלים
2 כוסות יין אדום יבש או חצי יבש
כוס מים
2 מקלות קינמון
2 כוסות סוכר
עלי נענע לעיטור

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר וחולטים את האפרסקים במים הרותחים במשך כחצי דקה, לשחרור הקליפה.
מוציאים מהמים, מצננים מעט ומסרים את הקליפה במשיכה.
חוצים ומגלענים את האפרסקים ופורסים לפלחים בעובי 1 ס"מ.
שמים בסיר יין, מים, מקלות קינמון וסוכר ובוחשים עד שכל הסוכר נמס.
מסירים מהאש ומוסיפים את פלחי האפרסקים.
מצננים לגמרי ומקררים במשך 4 שעות לפחות לפני שמגישים.
מגישים את האפרסקים עם מעט מהסירופ ומעטרים בעלי נענע.