אפונה סינית עם טופו, שקדים ושומשום - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השקדים והשומשום במנה זו משדרגים את תכולת הויטמינים והמינרלים. השקדים והשומשום עשירים בסידן, ברזל, אשלגן וחומצות שומן חיוניות. מרכיבים אלו חשובים לטיפול במגוון רחב של מצבי בריאות כגון: און גברי, אקנה, אנמיה, פסוריאזיס, סבוראה, פסוריאזיס, יתר לחץ דם ועוד.

רכיבים:
1 שקית אפונה סינית מוקפאת (400 גר')
200 גר' טופו משובח
4 כפות סויה
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית זנגויל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות שמן תירס
2 כפות שומשום קלוי
1/2 כוס שקדים קצוצים קלויים

אופן ההכנה:
חותכים את הטופו לקוביות בגודל סנטימטר ומשרים ברוטב הסויה והשומשום.
מחממים 3 כפות שמן תירס בווק ומטגנים בו את קוביות הטופו מכל הצדדים
כ-5 דקות. מוציאים או הטופו בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
שמים בווק כף נוספת של שמן תירס, את האפונה הסינית הזנגויל פלפל ומלח
ורוטב ההשריה שנותר מהשריית הטופו. מקפיצים 5 דקות על להבה גבוהה.
שמים את האפונה בקערה, עליה את קוביות הטופו ועליהן את השקדים והשומשום.
זולפים מעט שמן-שומשום.