אספרגוס קלוי בתחמיץ לימון, פלפלים אדומים וצלפים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
האספרגוס הוא ירק יקר בארץ בשל רגישותו וגידולו הקשה אולם הוא מכיל רכיבים תזונתיים חשובים היכולים לסייע במצבי בריאות כגון: הפחתת הסיכון למחלות לב , הפחתת הסיכון לסרטן , מעורר תשוקה מינית, מחזק את מערכת העצבים, מקור טוב לחלבון , טוב לסובלים מאבנים בכליות..
רכיבים:
500 גרם נצרי אספרגוס טריים
מעט מלח בישול
מעט פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס בצל קצוץ
חצי כוס פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
כף צלפים שטופים במים ומסוננים
כף חומץ משובח
3 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מכינים אסכלת פחמים (מנגל) מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מכינים קערה גדולה של מי קרח. מטילים את נצרי האספרגוס למים הרותחים וחולטים במשך דקה. מוציאים מיד ומשקיעים במי הקרח. כשהאספרגוס מתקרר, מסננים היטב ומספיגים על מגבת נייר. מתבלים את האספרגוס במלח ופלפל ושומרים בצד. מערבבים את כל שאר החומרים יחד בקערה גדולה. מחממים את נצרי האספרגוס על האסכלה והופכים פעם אחת במהלך החימום. מסירים מהאסכלה ומכניסים לקערת התחמיץ. מקפיצים את האספרגוס בתחמיץ ומחלקים ל – 4 צלחות. מגישים מיד.