אספרגוס קלוי בתחמיץ לימון, פלפלים אדומים וצלפים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האספרגוס הוא ירק יקר בארץ בשל רגישותו וגידולו הקשה אולם הוא מכיל רכיבים תזונתיים חשובים היכולים לסייע במצבי בריאות כגון: הפחתת הסיכון למחלות לב , הפחתת הסיכון לסרטן , מעורר תשוקה מינית, מחזק את מערכת העצבים, מקור טוב לחלבון , טוב לסובלים מאבנים בכליות..

רכיבים:
500 גרם נצרי אספרגוס טריים‏
מעט מלח בישול
מעט פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס בצל קצוץ
חצי כוס פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
כף צלפים שטופים במים ומסוננים
כף חומץ משובח
‏3 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
מכינים אסכלת פחמים (מנגל) מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מכינים קערה גדולה של מי קרח. מטילים את נצרי ‏האספרגוס למים הרותחים וחולטים במשך דקה. מוציאים מיד ומשקיעים במי הקרח. כשהאספרגוס מתקרר, מסננים ‏היטב ומספיגים על מגבת נייר. מתבלים את האספרגוס במלח ופלפל ושומרים בצד. מערבבים את כל שאר החומרים יחד ‏בקערה גדולה. ‏מחממים את נצרי האספרגוס על האסכלה והופכים פעם אחת במהלך החימום. מסירים מהאסכלה ומכניסים לקערת ‏התחמיץ. מקפיצים את האספרגוס בתחמיץ ומחלקים ל – 4 צלחות. מגישים מיד.