אננס קלוי עם קינמון ורום - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מנה זו מאוזנת על ידי התבלינים ה"מחממים" אותה - הקינמון והציפורן. הקינמון והציפורן הם צמחי מרפא בעלי פעילות מחטאת, מחממת ומטהרת דם. מנה זו מומלצת למצבי בריאות רבים כגון: חיזוק מערכת החיסון, הליקובקטר פילורי, גזים ונפיחות, הצטננות, שפעת ועוד.

רכיבים:
אננס בינוני קלוף, בלי לבה ופרוס לפרוסות בעובי שתי סנטימטר לערך
כוס סוכר חום
כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחונה או אגוז מוסקט
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס רום כהה

אופן ההכנה:
מסדרים את פרוסות האננס בתבנית.
מערבבים יחד סוכר, קינמון וציפורן וזורים על פרוסות האננס.
קולים תחת אסכלה חמה עד שהאננס מתרכך מעט ותערובת הסוכר נמסה ומתחילה להפוך לקרמל.
מעבירים את פרוסות האננס לכלי הגשה.
מערבבים את הווניל עם הרום ויוצקים לתבנית.
בוחשים מעל להבה בינונית כדי להמיס את מיצי האננס והסוכר.
יוצקים את הרום על האננס.
מגישים חם.