אורז ספרדי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבנייה מכילה נוגד חימצון בשם לייקופן אשר מוכר לטיפול בפרוסטטה מוגדלת. הבצל והשום מכילים חומרים אנטיביוטיים חזקים היכולים לסייע בחיזוק מערכת החיסון והקלה על סימפטומים כגון נזלת וליחה, דלקת גרון, סינוסיטיס, שיעול ועוד..

רכיבים:
כוס בצל קצוץ
‏4 כפות שום כתוש‏
‏6 כפות יין לבן‏
קופסא גדולה עגבניות משומרות קצוצות
כוס פלפל אדום קצוץ
כוס פטריות פרוסות‏
‏250 גרם גרעיני תירס קפואים‏
‏4-6 כפות סלסה מוכנה‏
כפית ריחן מיובש
‏4 כוסות אורז חום מבושל‏
מלח ופלפל
כוסברה קצוצה לעיטור (ניתן להגיש את האורז עם סלט של עלי תרד טריים ורוטב סלט מתובל בכוסברה טריה)‏

אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, ‏פטריות, תירס, סלסה, ריחן ותבלין איטליה הקטנה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8-10 דקות. ‏מעבירים את האורז החם לקערת הגשה גדולה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ‏ובפלפל. זורים כוסברה ומגישים מיד.