טופו - כיצד הוא תורם לבריאותך

 

טופו הוא למעשה תוצר תסיסה של פולי סויה. מקורו מסין שם התגלה ונמצא בשימוש מזה כ-2000 שנים. כיום הטופו נפוץ ביותר כמקור עיקרי לחלבון ברוב ארצות מזרח אסיה כגון יפן, תאילנד, סין ועוד.

השימוש בטופו מגוון והוא יכול להתווסף לתבשילים רבים. הטופו עשיר בפיטואסטרוגנים - מרכיבים דמויי הורמונים שעשויים לאזן את רמות האסטרוגן בגוף ובכך לסייע למגוון מצבי בריאות בעיקר נשיים כגון: תופעות גיל מעבר, כאבי מחזור, שחלות פולציסטיות ועוד.

טופו קל מאוד לעיכול ובכך תורם לטיפול טבעי במגוון מצבי עיכול בהם גסטריטיס, אולקוס, צרבות ועוד. טופו עתיר בחלבונים צמחיים זמינים ומגוון מינרלים שונים.


טופו - יתרונות בריאותיים


• מקור מצוין לחלבון צמחי

• מסייע בחיזוק עצמות

• עשיר מאוד בסידן

• טוב לתופעות גיל מעבר

• מסייע להסדרת מחזור חודשי

• קל לעיכול וטוב לדלקות בקיבה

• מסייע לאיזון רמות כולסטרול

• מקנה תחושת שובע

• מסייע לתהליכי הרזיה

• מסייע באיזון רמות סוכר


טופו עשיר בחלבון צמחי המכיל חומצות אמינו אשר הגוף שלנו לא יודע לייצר. מסיבה זו הוא מהווה מקור טוב לחלבון ועשויי לסייע בשמירה על רמות שובע למשך זמן ארוך.


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..