קולורבי • כיצד מסייע לעיכול ויציאות תקינות

קולורבי שייך למשפחת המצליבים כמו הברוקולי, כרוב וכרובית. 

בעברית נקרא כרוב הקלח והוא אחד הירקות הפחות "פופולריים" למרות יתרונות הבריאות שלו.

קולורבי עשיר בסיבים והוא תורם רבות לאיזון פלורת המעי ובכך להסדרת יציאות.

איזון נכון של חיידקים טובים במעי הוא המפתח לתהליכי פירוק תקינים של המזון.

עצירות מאופיינת לרוב בתנועתיות לקויה של המעי וכן בנפח צואה ירוד.

קולורובי עשוי לספק פתרונות טבעיים לבעיית עצירות – עוד על כך בהמשך.

מעבר לתרומתו הבריאותית למע' העיכול זהו ירק טעים וניתן לאכול את כל חלקיו.

קולורבי עשיר בנוגדי חימצון ולכן חשוב לחיזוק מערכת החיסון.

קלפו את הקולורבי, מרחו במעט שמן זית ושימו בתנור עד להשחמה וקבלו מעדן בריאות אמיתי!


בריאות מערכת העיכול

כרוב הקלח מכיל כמויות גבוהות של סיבים מסיסים וסיבים לא מסיסים.

סיבים מסיסים במים מסייעים לשמירה על איזון רמות סוכר בדם וכולסטרול.

מצד שני סיבים שאינם מסיסים לא מתעכלים במעי ובכך תורמים להגדלת נפח הצואה.

נפח צואה גבוה יותר יוצר לחץ על דפנות המעי ומעורר תגובה עצבית של כיווץ ושחרור.

תנועה זו נקראת פריסטלטיקה והיא חשובה ביותר בתהליך ריפוי עצירות.


איזון פלורת המעי

סיבים תזונתיים הם המצע עליהם גדלים חיידקי מעי כמו ביפידובקטריה ולקטובצילוס.

חיידקים אלו אחראים על תהליכי ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת.

חומצות שומן קצרות שרשת תומכות בהזנת תאי מעי ובאיזון פלורת המעי כולה.

סביבת חיידקים מאוזנת – מיקרוביום – תומכת ישירות בתפקוד תקין של מערכת החיסון.

מערכת חיסון מאוזנת משפרת את היכולת למניעה והתמודדת עם מחלות כרוניות של המעי


קולורבי -תרומה בריאותית

כיצד עשוי קולורבי לתרום לבריאותך

תורם לבריאות מערכת העיכול
מסייע באיזון חיסוני
מכיל נוגדי חימצון
מסייע לתהליכי הרזיה
טוב לאיזון פלורת המעי
מסייע למצבי עצירות
טוב לשמירה על שיער ועור בריאים
מסייע לאיזון מערכת העצבים
תורם לשמירה על עצמות בריאות
מסייע באיזון לחץ דם


תכולת נוגדי חימצון גבוהה

בדומה לירקות ופירות אחרים גם קולורבי עשיר בנוגדי חימצון שונים.

נוגדי חימצון כגון איזותיוציאנטים, אנתוציאנינים, ויטמין C וגלוקוזינולטים.

אלו למעשה תרכובות צמחיות אשר נלחמות ברדיקלים חופשיים.

רדיקל חופשי היא מולקולה אשר עלולה לשנות את תפקיד התא ולגרום למחלות.

צריכה מוגברת של נוגדי חימצון עשויה להפחית את הסיכון למחלות מטבוליות כגון סוכרת סוג 2


הפחתת סיכון למחלות מטבוליות

מעבר לתרומה לבריאות מערכת העיכול קולורבי תורם רבות לאיזון בעיות מטבוליות.

תסמונת מטבולית כוללת מחלות כגון סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה, כבד שומני ועוד.

אלו מחלות הקשורות קשר הדוק וישיר עם אורח חיים לקוי ובמיוחד תזונה לקוייה.

צריכה של ירקות כגון קולורבי מסייעת להגברת תחושת שובע ואיזון משקל.

משקל תקין הוא הבסיס למניעת בעיות מטבוליות שונות.

צריכת ירקות כגון קולורבי מגבירה את צריכת הסיבים, נוזלים ונוגדי חימצון אשר תורמים לאיזון מחלות כגון סוכרת, כבד שומני, כולסטרול ועוד.


מקור השם קולורבי

בעברית נקרא "כרוב הקלח" אולם כולם מכירים אותו כקולורבי.

שמו זה מגיע מהשפה הגרמנית ומשמעו: קול=כרוב רב=לפת.


איזה חלקי קולורבי ניתן לאכול?

למעשה כל חלקי הקולורבי אכילים וטובים לנו לבריאות.

השימוש השכיח ביותר הוא בבשר הקולרובי עצמו ופחות בעלים.

ניתן לאכול את עלי הקולרובי, את הקליפה שלו וכמובן את בשר הירק עצמו.

אפשר לאכול קולורבי ישירות כמו תפוח עץ. ללא צורך לבשל או לעבד בשום צורה


מחקרים

השפעות מאזנות רמות סוכר ונוגדי דלקת של זני קולורבי שונים

מחקר העוסק ביכולת האנטי דלקתית ואיזון סוכר של נוגדי החימצון המצויים בזני קולורבי שונים.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: