חרדל – 10 יתרונות בריאותיים

ניווט מהיר

חרדל הוא תבלין נפוץ ומוכר בעולם המופק מזרעי חרדל.

הוא הוזכר כבר בתקופת המשנה אז נהגו לאכול את הגבעול ועלי החרדל.

ערביי ישראל נוהגים ללקט את גבעולי החרדל המשמשים אותם למאכלים ולבישולים שונים.

לחרדל שמנים אתרים חזקים המשמשים לחיטוי והם בעלי פעילות אנטי חיידקית ואנטי ויראלית.

חרדל נמצא בשימוש עממי למצבי כגון חיזוק חיסוני והקלה על דלקות גרון,

הוא מכיל רכיבים בעלי יכולת אנטי דלקתית, ועושים בו שימוש במריחה חיצונית לשרירים כואבים.


חרדל יתרונות בריאותיים

כיצד עשוי חרדל לתרום לבריאות

• מסייע להפחתת חום

• טוב למצבי שפעת והתקררות

• מסייע בהקלה על דלקות גרון

• בעל פעילות משתנת

• מסייע בחיזוק הכליות

• טוב לכאבי שרירים (בשימוש חיצוני)

• עלי חרדל מכילים אומגה 3

• מסייעים בהורדת דלקתיות

• עלי חרדל עשירים בבטא-קרוטן

• מקור טוב לסידן


המרצת דם

החרדל מכיל שמנים אתריים חזקים מהם ניתן להכין תכשירים העשויים

לסייע בהמרצת דם והפחתת כאבי שרירים תפוסים בשימוש חיצוני.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: