זרעי פשתן – 10 יתרונות בריאותיים

זרעי פשתן מכילים רכיבים תזונתיים חשובים לשמירה על הבריאות.

הם מהווים מקור צמחי טוב לחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ולכן עשויים לסיוע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, איזון מערכת העצבים, הפחתת כולסטרול ועוד.

זרעי פשתן מכילים כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים מה שתורם רבות לשיפור העיכול ולטיפול במצבי עצירות, גסטריטיס, צרבות ועוד.

זרעי פשתן מסייעים באיזון רמות סוכר בדם ועשויים לסייע עם סוכרת סוג 2 ומצבים מטבוליים קשורים.


זרעי פשתן יתרונות בריאותיים

כיצד עשויים זרעי פשתן לתרום לבריאותך

• יכולים לסייע לעצירות

• תורמים למראה עור בריא וחלק

• משפרים פעולות עיכול

מקור צמחי טוב לאומגה 3

• מסייעים בהפחתת כולסטרול

• מסייעים באיזון רמות סוכר

• תורמים לבריאות הלב וכלי הדם

• מסייעים באיזון מערכת העצבים

• משפרים אנרגיה ומצב רוח

• טובים לתסמיני גיל המעבר


זרעי הפשתן חשוב לטחון

זרעי פשתן שלמים אינם מתעכלים בגוף ומופרשים בשלמותם.

יש לזה יתרונות בפני עצמם, אולם על מנת ליהנות ממרכיבי הזרעים יש צורך לטחון אותם לפני האכילה.

ניתן לטחון כמות ולשמור במקפיא. 1-2 כפות ביום על דייסה, סלטים וכו' מהווים מנה טובה.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: