מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
בטטה נחשבת לאחד המזונות הבריאים ביותר לבעיות עיכול כגון גסטריטיס.
האגודה האמריקאית לתזונה דירגה את הבטטה במקום הראשון כירק הכי בריא!
מוצאה של הבטטה מדרום אמריקה ומרכז אמריקה.
למרות הדמיון הקולינרי לתפוח אדמה, הבטטה הינה ירק ממשפחה בוטנית שונה.
יתרונותיה הרבים טמונים קודם כל בצבע הכתום או הסגול העז של הירק.
רכיבים תזונתיים רבי עוצמה
הבטטה מהווה מקור מצוין לוויטמיני A ו B וסיבים תזונתיים.
היא טובה במיוחד לטיפול בבעיות עיכול, עצירות, דלקת בקיבה והסדרה כללית של עיכול.
הבטטה עוזרת מאוד לשמירה על עור פנים בריא ובהאטת תהליכי הזדקנות.
היא מסייעת להאטת הזדקנות בעיקר בגלל ריכוז נוגדי החימצון וויטמיני A אותם היא מכילה.
הבטטה ידועה ביכולתה לאזן רמות כולסטרול, לחזק את העצמות ואת מערכת החיסון.
בטטה נחשבת לירק קל לעיכול ובעלת תכונות אנטי דלקתיות.
בקצרה
בטטה היא אחת הירקות הבריאים בעולם, מצוינת לטיפול בגסטריטיס, חיזוק חיסוני והרגעה כללית

יתרונות בריאותיים מרכזיים של הבטטה
מסייעת לטיפול בגסטריטיס
מסייעת בחיזוק הראייה
מרגיעה ומורידה לחץ וסטרס
טובה להפחתת תסמיני גיל מעבר
מסייעת לחיזוק עצמות
מורידה סיכון למחלות לב
מסייעת לאיזון כולסטרול
מסייעת לאיזון לחץ דם גבוה
תורמת להאטת תהליכי הזדקנות
תורמת לחיזוק חיסוני
אפשר לרפא גסטריטיס!
שיטת טיפול ייחודית
תוך התייחסות מקיפה,
מקצועית ואישית.
התקשרו לעוד מידע
וקביעת תור

רקע כללי
בטטה שייכת למשפחת ירקות השורש והוא מכונה גם תפוח אדמה מתוק.
למרות דמיונה במראה בטטה שונה מאוד מתפוח אדמה רגיל. מקור השם בטטה הוא ערבית.
הבטטה היא אחד מענפי החקלאות החשובים ונחשבת לשורש השני בתפוצתו המסחרית בעולם.
בארץ מגדלים בטטות באסורים שונים ואחוז הייצוא שלהם גדל בכל שנה.
בטטה וגסטריטיס
הבטטה עשירה במיוחד בויטמינים מקבוצת A ו B – ויטמינים אלו נחשבים כנוגדי חימצון חזקים.
נוגדי חימצון אלו מסייעים בהפחתת הנזק הנגרם לתאים בגוף על ידי רדיקלים חופשיים.
ריכוז ויטמינים זה מקנה לבטטה יכולת אנטי דלקתית וכן יכול לחיזוק מערכת החיסון והעצבים.
בשל ריכוז ויטמינים – במיוחד מקבוצה B המוכרת בתרומתה לאיזון והרגעה כללית.
קלה לעיכול
הבטטה קלה מאוד לעיכול ותרומת בכך להפחתת הגירוי על ריריות הקיבה
בטטה והפחתת סטרס
בטטה עשירה מאוד בויטמינים מקבוצה B – ויטמינים אלו מוכרים ביכולתם לסייע בהרגעה ואיזון מערכת העצבים.
צריכה קבועה של ויטמיני B נמצאה טובה להפחתת מתח, חרדות ושיפור איכות השינה.
מצבים רבים של דלקת בקיבה מלווים במתח גבוה ברקע אשר מעכב את תהליך הריפוי של רירית הקיבה
בקצרה
הבטטה תורמת גם לפעילות אנטי דלקתית לרירית הקיבה וגם מסייעת בהרגעה כללית
ריכוז גבוה מאוד של ויטמין A
בטטה ממוצעת מכילה כמות הגבוהה פי 3 (14,184 יחב"ל!) מההמלצה היומית למבוגר של ארגון הבריאות האמריקני (FDA)
ויטמין A הוא נוגד חמצון חזק החשוב לתהליכים שונים בגוף ובמיוחד בשמירה על תקינות התאים מפני נזקי חמצון של רדיקלים חופשיים.
בטטה שייכת למשפחת המזונות הכתומים אשר פיגמנט הצבע הכתום הוא אשר מקנה להם את התכונות הבריאותיות.
טיפ בריאותי
צריכה קבועה של בטטה אפויה או מבושלת היא המלצה טובה לכל מי שסובל מבעיות עיכול, לא רק גסטריטיס
בטטה עשירה בקרטנואידים
בטטה עשירה מאוד בקרטנואידים – רכיבי תזונה חשובים לשיקום ריריות הקיבה המודלקות בגסטריטיס.
קרטנואידים מוכרים ביכולתם המיטיבה לדלקות שונות ומכאן חשיבות הצריכה שלהם.
כדאי לזכור
בטטה ממוצעת מכילה ריכוז גבוה של קרטנואידים ולכן היא מאכל חשוב במסגרת טיפול בדלקת בקיבה

רכיבים אנטי דלקתיים
הבטטה עשירה ברכיבים בעלי פעילות אנטי דלקתית החשובים בתהליך הריפוי מגסטריטיס.
מומלץ לצרוך באופן קבוע בטטה כחלק מתזונה לשיקום ריריות הקיבה.
בטטה עשירה בפחמימות והיא מספקת תחושת שובע לזמן ארוך.
העיכול הקל של הבטטה מאפשר הפחתת עומס על הקיבה – פעולה חשובה המאפשרת ריפוי ריריות מהיר יותר
איזון חומציות הקיבה
אחרי בישול או אפיה הבטטה הופכת לרכה וקלה מאוד לעיכול.
תכונה חשובה ביותר למזון המתאים לטיפול בדלקת בקיבה.
תכונה זו של הבטטה מאפשר מעבר שלה בקיבה ללא שהיא מעלה את רמת החומציות.
חומציות מאוזנת מונעת גירוי גבוה יותר על ריריות הקיבה המודלקות.
שורה תחתונה
טיפול בדלקת בקיבה מחייב איזון חומציות ושמירה על תהליכי עיכול קלים ככל שניתן
אפשר לרפא גסטריטיס!
שיטת טיפול ייחודית
תוך התייחסות מקיפה,
מקצועית ואישית.
התקשרו לעוד מידע
וקביעת תור

בטטה מסייעת להרגעה
בטטה ממוצעת מכילה ריכוז טוב של ויטמינים מקבוצה B – במיוחד ויטמין B6 (כ-15% מההמלצה לצריכה יומית).
קבוצת ויטמיני B חשובה לתפקוד תקין של מערכת העצבים.
מקרים רבים של דלקת בקיבה מאופיינים גם ברמות סטרס גבוהות ברקע.
היכולת לאזן את רמת המתח ואת מערכת העצבים היא פעולה חשובה בכל תהליך החלמה מדלקת בקיבה.
איך אוכלים בטטה? חשוב לא פחות!
בטטה היא אכן אחד הירקות הטובים יותר למצבי דלקת בקיבה.
אולם ישנה חשיבות גדולה גם לצורות האכילה של הבטטה – בהיבט הזה כל אדם שונה לחלוטין ממשנהו.
תכנית תזונתית מקיפה לטיפול בגסטריטיס כוללת גם היבטי תזונה מעבר לתכנון מה מותר ומה אסור לאכול.
הרגלי תזונה כגון צורת בישול, זמני אכילה, משך אכילה, צורות אכילה ועוד – לכולם השפעה גדולה.
בשלב ההחלמה יש צורך להתייחס לכל הנושאים האלו ולבצע התאמה אישית של תכנית התזונה.
זהו בסיס שיטת הטיפול בקליניקה – התייחסות מקיפה ככל האפשר להיבטי תזונה תוך התאמות אישיות.
לצרכי המטופל וביצוע ליווי ומעקבים רצופים על מנת לוודא כי ההחלמה מתקדמת בצורה הטובה ביותר.
איזון אישי אופטימלי
ריפוי מוצלח משמעו שגרת חיים מאוזנת, בריאה, מגוונת וגמישה.
מחקרים
תרומת חומרים פעילים של בטטה על דלקתיות
בטטה מבושלת – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
גות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 93% | סה"כ קלוריות | 90.0 | ||
שומן | 1% | קלוריות מפחמימות | 83.2 | ||
חלבון | 6% | קלוריות משומן | 1.3 | ||
קלוריות מחלבונים | 5.6 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 20.7 גרם | סה"כ חלבון | 2.0 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 3.3 גרם | Tryptophan | 25.0 מ"ג | ||
עמילן | 7.0 גרם | Threonine | 100 מ"ג | ||
סוכר | 8.4 גרם | Isoleucine | 100 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | 2270 מ"ג | Leucine | 147 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | 560 מ"ג | Lysine | 99.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | 500 מ"ג | Methionine | 49.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 16.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | 5111 מ"ג | Phenylalanine | 120 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | 0.0 מ"ג | Tyrosine | 83.0 מ"ג | ||
Valine | 131 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 93.0 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.2 גרם | Histidine | 37.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.1 גרם | Alanine | 110 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | Aspartic acid | 344 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 197 מ"ג | ||
Glycine | 91.0 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 89.0 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 104 מ"ג | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 19220 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 961 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 43.0 מק"ג | סידן | 38.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 11510 מק"ג | ברזל | 0.7 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 27.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | זרחן | 54.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 19.6 מ"ג | אשלגן | 475 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 36.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.7 מ"ג | אבץ | 0.3 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נחושת | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | מנגן | 0.5 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 1.5 מ"ג | סלניום | 0.2 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.3 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.9 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 2.3 מק"ג | אלכוהול | 0.0 מ"ג | ||
מים | 75.8 מ"ג | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 1.3 מ"ג | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם