אפונה ירוקה מבושלת – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של אפונה ירוקה מבושלת
ירק זה עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי, אשלגן, סידן ובטא קרוטן. אפונה ירוקה מתאימה למצבי בריאות רבים בניהם: חיזוק מערכת החיסון, בקע סרעפתי, ברונכיטיס, פרוסטטיטיס, גסטריטיס, מחלת לב כלילית ועוד.


אפונה ירוקה מבושלת – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות76%סה"כ קלוריות84.0
שומן2%קלוריות מפחמימות63.6
חלבון22%קלוריות משומן1.8
  קלוריות מחלבונים18.6
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות15.6 גרםסה"כ חלבון5.4 גרם
סיבים תזונתיים5.5 גרםTryptophan37.0 מ"ג
עמילן~Threonine201 מ"ג
סוכר5.9 גרםIsoleucine193 מ"ג
סוכרוז – Sucrose5220 מ"גLeucine320 מ"ג
גלוקוז – Glucose130 מ"גLysine314 מ"ג
פרוקטוז – Fructose410 מ"גMethionine81.0 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine32.0 מ"ג
מלטוז – Maltose180 מ"גPhenylalanine198 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine112 מ"ג
  Valine232 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine423 מ"ג
סה"כ שומן0.2 גרםHistidine105 מ"ג
שומן רווי0.0 גרםAlanine237 מ"ג
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid490 מ"ג
רב בלתי רווי0.1 גרםGlutamic acid733 מ"ג
  Glycine182 מ"ג
סטרול Proline171 מ"ג
כולסטרול0.0 מ"גSerine179 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A801 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent40.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן22.0 מק"גסידן27.0 מ"ג
בטא-קרוטן470 מק"גברזל1.5 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום39.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin2593 מק"גזרחן117 מ"ג
ויטמין C14.2 מ"גאשלגן271 מ"ג
ויטמין D~נתרן3.0 מ"ג
ויטמין E0.1 מ"גאבץ1.2 מ"ג
ויטמין B10.3 מ"גנחושת0.2 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.5 מ"ג
ויטמין B32.0 מ"גסלניום1.9 מק"ג
ויטמין B60.2 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.2 מ"גשונות
ויטמין K25.9 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים77.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.9 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: